Hoe herkennen jouw medewerkers phishing mails?

Hoe herkennen jouw medewerkers phishing mails

Valse e-mails of phishing mails, ze zijn vaak moeilijk te herkennen. Tegelijk kunnen ze flink wat schade veroorzaken binnen je bedrijf. Superbelangrijk, vinden wij, om er alert voor te zijn. En dat je medewerkers dat ook zijn. (Meteen naar de training.)

De meeste akkefietjes in de netwerkbeveiliging van bedrijven gebeuren wanneer een medewerker per ongeluk op een link in een malafide mail klikt. Een zogenaamde phishing mail die de intentie heeft om inloggegevens, pincodes of andere persoonlijke gegevens te ontfutselen. En dat kan nare gevolgen hebben voor de beveiliging van je bedrijfsnetwerk of digitale omgeving.

Hoe je bedrijf beveiligen tegen valse of phishing mails?

Je Microsoft 365-omgeving 'zo goed mogelijk' beveiligen. Daarover gaat het hier. Want geen enkele oplossing is 100% waterdicht.

Tegelijk zijn er tal van acties die zorgen voor een grotere veiligheid. Naast technische ingrepen kan je inzetten op verschillende vlakken. Een hele belangrijke zijn je medewerkers. Want de beveiliging van je zaak is een ketting die zo sterk is als de zwakste schakel.

Best dus dat alle neuzen in dezelfde richting staan. Personeel dat zich bewust is van het belang van security en veiligheid is alvast een goeie stap. Medewerkers die er ook alert voor zijn, is een volgende stap.

En dat kan heel concreet door je medewerkers continu te trainen op het herkennen van valse e-mails. Waarop letten ze best? Wat zijn alarmbellen? Wat doen als je twijfelt? Want phishing mails zijn niet te onderscheiden van gewone mails. En dat is nu net wat deze valse e-mails zo gevaarlijk maakt.

Door hen reallife situaties voor te schotelen, trainen we je korps om phishing mails te herkennen. Onder andere door op regelmatige basis zelf een valse e-mail uit te sturen naar hun mailbox. Met een rapportering achteraf. En met concrete actiepunten voor de toekomst.

Een heel concreet iets om de beveiliging van je netwerk te vergroten.

Een training 'phishing' voor je medewerkers?

Beslist interessant. En belangrijk voor de netwerkbeveiliging van je bedrijf. Kristof vertelt je er gaag meer over.

Wil je meer lezen over de veiligheid van je gegevens bij Microsoft 365? Dan is dit artikel een aanrader. Want bij Drive IT helpen we je graag om je bedrijf te laten groeien met de juiste IT-ondersteuning.