Benut Microsoft Teams to the Max – bellen, chatten, vergaderen & samenwerken

Drive IT - Yannick - System Engineer

Wat we in 2020 met z’n allen goed geleerd hebben: online vergaderen. De meesten met Microsoft Teams. En dat is een positieve zaak ondanks de nieuwe wereldrealiteit. MS Teams is zowaar ons professionele leven binnengewandeld, en wees maar gerust: het is een blijver. Echter is de vraag: benut jij het volle potentieel van de online software? Want MS Teams, dat is zoveel meer dan web-, audio- en videoconferenties houden. 

Nóg beter en veiliger samenwerken, anywhere & anytime

Virtueel vergaderen met MS Teams is alvast een slimme zet. Maar de tool biedt meer. Als onderdeel van Office 365 bevordert de software de interne en externe samenwerking, met de mogelijkheid om ‘veilig’ te vergaderen, te bellen (voice en video), informatie te delen, een gedeelde kalender aan te maken en aan projecten te werken. Kwestie van productief te blijven en de continuïteit erin te houden – @home, in the office of onderweg. Verbonden blijven met personeel en klanten was nog nooit zo eenvoudig.

En wist je dit al?

  • MS Teams is aanpasbaar volgens wensen en uitbreidbaar met connectors, tabs en bots.
  • De tool gebruiken kan ook via gratis mobiele apps voor iOS, Android en Windows Phone.
  • Wat je deelt (chats, kanalen, files) ligt vast als ‘historie’ en is volledig doorzoekbaar.
  • Je hebt de mogelijkheid om diverse kanalen te creëren en zo per groep samen te werken.
  • Voeg je een file toe aan een kanaal of chat, dan wordt die automatisch geüpload naar de filestab in Teams en naar een SharePoint/OneDrive Online gepubliceerd – met versiebeheer.
  • Last but not least: MS Teams is de telefooncentrale van morgen. Intern bellen, dat doen al velen. Extern bellen, daar heb je net iets meer voor nodig.

Bellen met MS Teams

Een EXTERNE belfunctie is een extra optie van MS Teams. Concreet: je kan je hele telefonieverhaal  integreren in deze moderne telefooncentrale. Steeds meer bedrijven gooien hun oude telefooncentrale overboord, kiezen resoluut voor bellen met MS Teams en winnen zo aan flexibiliteit en mobiliteit. Vaste telefoontoestellen gebruiken is nog steeds een optie – vraag maar aan Drive IT, wij hebben speciale Teams toestellen – maar bellen via de tool vanop gsm of pc is puur gebruiksgemak. Van een meerwaarde gesproken. Toch eens overwegen, zo’n MS Teams telefooncentrale voor externe calls.

MS Teams optimaal inzetten met Drive IT, Your wingman in the Cloud

Heb je al een Office 365 licentie? Dan kan je ook MS Teams downloaden, en je bent vertrokken. Het is te zeggen: professioneel advies voor je opstart of verdere stappen met MS Teams is geen overbodige luxe. Je haalt meer uit een tool als je er perfect mee kan werken. En laat dat net onze specialiteit zijn.

“Als Cloud en Microsoft 365 expert is Drive IT uitstekend geplaatst om de samenwerking tussen medewerkers en klanten én bovenal jouw groei een stevige boost te geven. Een IT partner die met kennis van zaken ontzorgt, daar heb je wat aan.” Kurt & Kristof, wingmen @ Drive IT

Opleiding en begeleiding voor de uitrol in je organisatie, inclusief policies etc. – we got you covered. Samen halen we het maximale uit MS Teams.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *