Beveilig je netwerk en geef cybercriminelen geen kans

beveilig je netwerk

Cybercriminelen richten hun pijlen vaak op kmo’s, precies omdat ze niet altijd een interne IT-afdeling hebben die waakt over de digitale systemen.

In dit artikel kom je meer te weten over hoe je je netwerk én data kan beveiligen. Een hot issue, sowieso. Want vandaag zijn bestanden, e-mails en gegevens altijd en overal beschikbaar voor je werknemers. Lekdicht zijn, is het olympisch minimum, wil je geen ongewenst verkeer en schade als gevolg van een cyberaanval.

Toch kan je cybercriminelen 24/7 te slim af zijn. En wel door:

Microsoft 365 beveiliging

Dit is beveiliging van je data in de cloud. En met Microsoft 365 beveiliging slaap je op twee oren. Want deze beveiliging beschermt je tegen externe bedreigingen zoals bijvoorbeeld malware, ransomware (chantage-software) en phishing.

Met de security van Microsoft 365 ben je veilig van login tot mobile device management, het totaalplaatje moet in orde zijn.

Is deze netwerkbeveiliging de juiste oplossing voor jouw kmo?

Bij Drive IT helpen we je graag om je groei-ambitie waar te maken door de juiste IT-ondersteuning.

Ken jij deze 6 beveiligingstoepassingen van Microsoft 365 al?

1. Multifactorauthenticatie (MFA)

Door multifactorauthenticatie in te stellen, voeg je een extra beveiligingslaag toe aan de aanmelding op je Microsoft 365-account. Je geeft eerst je wachtwoord op, daarna ook een dynamisch gegenereerde verificatiecode die je ontvangt via een authenticatie-app. Zo weet het systeem zeker dat jij het bent, waar je ook werkt.

En of je nu in het netwerk werkt of lokaal: door het automatisch afstemmen van de paswoorden heeft elke gebruiker maar één wachtwoord nodig.

2. Beveiliging tegen cryptolockers

CryptoLocker is een soort virus dat via mail als bijlage binnenkomt en al je bestanden versleutelt tot je een bepaalde som geld betaalt. Een gerichte beveiliging scant op zo’n malafide bijlagen voor ze in je mailbox belanden. Aan de andere kant heb je ook phishing mails, die je informatie proberen te ontfutselen via een link.

Microsoft 365 controleert iedere link wanneer je erop klikt.

3. Legal hold bij e-mails

Soms heb je om legale redenen een bewijs of backtrace nodig van de communicatie van één van je medewerkers. Je hebt de mogelijkheid om verwijderde mails terug op te vragen.

4. Beheer de toestellen die toegang hebben tot je netwerk

Dit is mobile device management. Want de controle bewaren is de boodschap. Beveiligingsupdates en antivirus van Microsoft-systemen brengen je al een heel eind, maar met bijkomende ingrepen bewaar je de volle controle. Kwestie van enkel geautoriseerde toestellen toegang te geven tot je netwerk.

5. Data leakage prevention voor vertrouwelijke informatie

Binnen de Microsoft 365-producten heb je met data leakage prevention de mogelijkheid om vertrouwelijkheid af te dwingen.

6. Microsoft 365 back-up

Voorzie altijd een goede back-up van je bestanden in Office 365. Dit is extra to do. Want dat doet Microsoft niet automatisch (een algemene misvatting!).

Lokale netwerkbeveiliging

Je Microsoft 365-omgeving beveiligen is alvast een goede zaak. TIP: vergeet je lokaal netwerk niet. De krachtigste oplossing op de markt is Fortinet-netwerkbeveiliging (firewalls, switches, wifi).

Concreet: je dient te segmenteren in meerdere virtuele netwerken, afhankelijk van waarvoor ze gebruikt worden (denk maar aan het productie- of bezoekersnetwerk, wifi, Voice over IP, ...). Zo hebben niet-geautoriseerde toestellen geen invloed op je netwerk wanneer ze per ongeluk malware binnenhalen.

En Fortinet vergeet ook de thuiswerkers niet: met een oplossing voor veilig thuiswerken is de security-cirkel rond.

Concrete vragen rond de beveiliging van je netwerk van je kmo?

De beveiliging van data én netwerken van kmo's is één van onze drie pijlers. Onze securitymedewerkers zijn diepgaand getraind in Microsoft 365 Cloud beveiliging én Fortinet.

Onderneem actie en:

Zo vind je de juiste IT-oplossing voor jouw bedrijf. (Waarom we niet zomaar klakkeloos ingaan op je IT-vragen?)

Onze netwerkexperten staan voor je klaar

Drive IT - Wingman Jan Van Dijck

Jan

Jannick Paepen

Jannick

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *