Waarom zelf voor een back-up zorgen?

waarom zelf voor een back-up zorgen

Even een misvatting de wereld uithelpen: Microsoft Office 365 neemt geen back-ups en garandeert geen volledig en snel herstel van verwijderde of gecorrumpeerde Office 365-data. Dat is geen geheim. ’t Zit ‘m in de kleine lettertjes, maar vele kmo's weten het niet. Zelf voor een back-up zorgen is de boodschap. Of ‘laten’ zorgen door je IT-partner. Bij Drive IT doen we dat proactief. (In deze testimonial vertelt Stijn Hoebrechts van Midas over onze brede IT-samenwerking.)

Meer dan Office 365

Gegevensverlies voorkomen in Office 356 kan met een online back-upoplossing die alle gegevens back-upt, inclusief Teams, Onedrive, Outlook contacts enz. Al is er meer dan Office 365. Ook je pc’s en server(s) beveiligen is een must. Een verkeerde handeling is snel gebeurd. Je kent het wel: je bewaart een document op je bureaublad en vergeet het op te slaan in Office 365, op de server of elders waar wel een back-up is ingesteld. Spijtig als je pc dan crasht. Een back-up tool op je pc installeren is het antwoord.

Eerlijk? “Bij Drive IT kloppen quasi nooit klanten aan als het al te laat is. Dat komt omdat wij de back-ups van Office 365, pc’s en servers ter sprake brengen bij de eerste kennismaking. Sensibilisering, advies en de juiste oplossingen doen vervolgens hun werk. We bieden ook een risicoanalyse van het totale IT-gebeuren bij de start. Back-up is daar een onderdeel van en zo hebben we meteen een goed beeld van wat je als klant effectief nodig hebt”, vertelt onze netwerk support engineer Hans.

Geen back-up, een brand en dan je hele business kwijt zijn. Dat wil je niet meemaken. Voor pc’s en servers adviseert Hans daarom de volgende oplossingen:

  • Een back-up die de focus legt op zeer snelle recovery bij een uitval: replicatie van je kritische workloads gegarandeerd, onsite en offsite back-up, volledige versleuteling en bescherming tegen ramsomware. Dit betekent: supersnel weer aan het werk zonder enige complexiteit.
  • Een back-up voor offsite bewaren: een kleine tool op elke server of toestel installeren. Die zorgt ervoor dat conform alle normen een automatische back-up bewaard wordt in een beveiligd datacenter binnen Europa.

3-2-1 back-up

Eigenlijk is het back-up verhaal simpel, met de 3-2-1 strategie:

  • Maak 3 kopieën van je belangrijkste data.
  • Bewaar deze back-ups op minstens 2 verschillende media.
  • Zorg voor 1 kopie buiten de deur.

Zo doen we ’t al jaren bij Drive IT. Als een goede huisvader – Your wingman in the Cloud – waken wij over je gegevensbeveiliging. Ook zijn onze back-upoplossingen in een servicemodel beschikbaar. Voor een vast bedrag per maand monitoren wij je pc’s, servers en applicaties. Pure ontzorging waardoor jij verder kan groeien.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *